Ga naar de inhoud

Iedere woning (en omgeving) heeft soms onderhoud nodig. Daar zorgen we samen voor. Wij doen de grote klussen en jij de kleinere. Wil je weten wie wat moet doen? Bekijk dan het overzicht.


Is er iets kapot?
Plan dan eenvoudig en snel een reparatieverzoek in via Mijn Huis.


Welk onderhoud moet je zelf doen?
Volgens de wet zijn de onderhoudstaken voor een huurwoning verdeeld. Het dagelijks onderhoud en kleine reparaties in de woning moet je als huurder zelf doen. Deze wettelijke regeling heet Besluit kleine herstellingen. Voorbeelden van klussen die je zelf moet doen:


Liever niet zelf klussen?
Wil of kun je de kleine klussen niet zelf doen? Meld je dan eenvoudig via Mijn Huis aan voor het Servicefonds. Dit kost € 6,02 per maand en wij doen dan de kleine klussen voor je. Lees meer over het Servicefonds.


Gepland onderhoud
Veel onderhoud plannen we per gebouw, per straat of per buurt. Denk aan schilderwerk, nieuwe keukens of badkamers of onderhoud van de cv-ketel. Is jouw woning aan de beurt? Dan krijg je vooraf een e-mail of een brief met meer informatie. Wil je weten wat de planning voor 2023 is? Bekijk dan het overzicht.

» Meer over onderhoud/vervanging keuken, badkamer en toilet.


Verduurzamen
Een duurzaam huis is belangrijk. Dan verbruik je namelijk minder energie en je helpt het milieu. We hebben de afgelopen jaren in hoog tempo al veel woningen duurzamer gemaakt. En daar gaan we in volle vaart mee door. Lees meer over onze verduurzamingsplannen.

 
Veelgestelde vragen over onderhoud:

Iedere woning heeft onderhoud nodig. Samen met jou zorgen we dat de woning in goede staat blijft. Sommige klussen moet je zelf doen, zoals het repareren van een lekkende kraan. Voor andere reparaties zijn wij verantwoordelijk.

Doe je klussen en reparaties liever niet zelf?
Meld je dan aan voor ons Servicefonds. Voor € 6,02 per maand verzorgen wij dan de kleine reparaties die je normaal gesproken zelf moet doen.

Daarnaast kun je je ook aanmelden voor ons glasfonds en een rioolreinigingscontract afsluiten. Dat kost samen € 1,22 per maand extra.

​Ben je een nieuwe huurder?
Dan kun je je direct aanmelden bij het tekenen van het huurcontract.

Huur je al langer?
Je kunt op ieder moment lid worden. Bel: (055) 526 25 00.

Het (laten) verhelpen van verstoppingen in afvoer of riool moet je in principe zelf doen. Maar als je een Rioolreinigingscontract hebt, verhelpt A.D.S. Rioolreiniging de verstopping.

De installateur controleert iedere twee jaar de cv-ketel. Ze maken rechtstreeks met jou een afspraak.

Open toestellen worden elk jaar gecontroleerd.

Problemen met de cv-ketel?
Bel voor Apeldoorn en Zutphen Feenstra: 088 - 845 50 00 en voor Warnsveld Breman: 0900 - 821 21 74

Je moet zelf de voor- en achtertuin netjes onderhouden. Denk aan snoeien, onkruid verwijderen en grasmaaien. De indeling van de tuin kun je zelf bepalen.

Planmatig onderhoud is het periodiek onderhouden van clusters van woningen.

 

Ieder jaar wordt door Ons Huis gekeken waar en wat voor werkzaamheden datzelfde jaar uitgevoerd worden. Dit doen wij om achterstallig onderhoud te voorkomen