Ga naar de inhoud

Huur je een woning of een andere ruimte van ons? Dan betaal je daarvoor iedere maand een bepaald bedrag. Daarnaast heb je ook andere kosten. Hieronder lees je er alles over.


Kale huurprijs
De huurprijs bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Eentje daarvan is de kale huurprijs. Dit is de huurprijs zonder andere kosten (zoals servicekosten). Wat jouw kale huurprijs is, ligt bijvoorbeeld aan hoe groot en hoe energiezuinig de woning is. Op deze pagina lees je meer over de huurprijs.


Servicekosten
Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale huur komen. Dit zijn kosten voor diensten en activiteiten in en om het woongebouw. Denk aan kosten voor schoonmaak, tuinonderhoud of werkzaamheden van een huismeester. Bij sommige woningen of kamers kan het ook gaan om warmtekosten. De kale huur en de servicekosten vormen samen de totale huurprijs (de brutohuur). Lees meer over servicekosten.


Warmtekosten
Gebruik je een gemeenschappelijke verwarming van Ons Huis? En betaal je ons, naast huur, ook een bedrag voor verwarming en/of warm tapwater? Dan krijg je ieder jaar een afrekening van de warmtekosten. Lees hier de antwoorden op de meeste gestelde vragen over deze afrekening.


Servicefonds
In de wet staat welke klussen de woningcorporatie moet doen en welke klussen je als huurder zelf moet doen. Wil of kun je de kleine klussen niet zelf doen? Meld je dan eenvoudig via Mijn Huis aan voor het Servicefonds. Dit kost € 6,02 per maand en wij doen dan de kleine klussen voor je. Lees meer over het Servicefonds.


Glasfonds
Is er een raam stuk? Dan moet je dat zelf regelen en betalen. Behalve als je lid bent van ons glasfonds. Dan regelen en betalen wij het kapotte raam (er zijn wel voorwaarden). Via Mijn Huis kun je je aanmelden voor het glasfonds. Dit kost € 0,60 per maand. Lees meer over het glasfonds.


Rioolreinigingscontract
Is jouw afvoer of riool verstopt? Dan moet je dit zelf regelen en betalen. Behalve als je bij ons een rioolreinigingscontract afsluit. Dan regelt A.D.S. Rioolreiniging de verstopping en betaal je niets (er zijn wel voorwaarden). Via Mijn Huis sluit je eenvoudig een rioolreinigingscontract af. Dit kost € 0,62 per maand. Lees er meer over.