Ga naar de inhoud

De bewoners van 43 energiezuinige en betaalbare huurwoningen ‘Parade’ ontvingen de sleutel van hun gloednieuwe huis. Zij maken nu hun thuis in Zevenhuizen. De eengezinswoningen staan op de plek waar voorheen het tijdelijke winkelcentrum Anklaar stond. We bouwden daar ook 42 appartementen ‘Bellevue’. De bewoners van de appartementen ontvingen eerder al de sleutel.

De eengezinswoningen hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers en een tuin. Ze zijn gasloos en zeer energiezuinig. Koopmans Bouw bouwde de woningen voor Ons Huis. Samen met de twee appartementencomplexen maken de woningen deel uit van nieuwbouwproject ’t Podium.

Roy Bloemendal is blij met zijn gloednieuwe woning: “Het is een fijne plek en de woning is goed afgewerkt. Ik sta al vanaf mijn twintigste ingeschreven, 15 jaar lang dus. De laatste jaren zat er ook geen woning tussen waar ik op wilde reageren. Totdat dit ineens voorbij kwam. Ik vind het heerlijk dat alles lekker nieuw is. Ik richt me momenteel op het schilderen en op de vloer. In het voorjaar pak ik de tuin aan.”

We zijn blij dat we 85 gasloze en energiezuinige huurwoningen in Zevenhuizen konden bouwen, want in Apeldoorn is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Woningzoekenden moeten vaak veel geduld hebben om een betaalbare woning te vinden. Een deel van de woningen wezen we toe aan huurders die een bestaande sociale huurwoning achterlaten. Op die manier brengen we een verhuisketen op gang en helpen we nog meer mensen aan een geschikte woning.