Ga naar de inhoud

We mochten de bewoners van 85 energiezuinige huurwoningen verblijden met de sleutel van hun gloednieuwe huis in Zevenhuizen. Goed nieuws, want in Apeldoorn is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Woningzoekenden moeten vaak veel geduld hebben om een betaalbare woning te vinden. De oplevering van de nieuwe woningen werd dan ook gevierd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst maakten de nieuwe bewoners en de buurtbewoners kennis met elkaar.

 

Slaagkansen voor woningzoekenden
De druk op de woningmarkt is groot. Ook in Apeldoorn en omgeving. De komende jaren moeten hier duizenden woningen worden toegevoegd. Een substantieel deel daarvan moet betaalbaar zijn voor lagere inkomens. De Apeldoornse corporaties spraken af dat zij tot 2030 2.500 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Hiermee vergroten ze de slaagkansen voor woningzoekenden in Apeldoorn.


Gemixte wijk
Ons Huis is dan ook blij dat zij in Zevenhuizen 43 eengezinswoningen ‘Parade’ en 42 appartementen ‘Bellevue’ kon bouwen. Arjen Jongstra, directeur-bestuurder Ons Huis: “Op deze plek in de wijk zouden eigenlijk vrije sectorwoningen worden gebouwd. Gelukkig bleek het uiteindelijk toch mogelijk om hier 85 huurwoningen te bouwen. Daardoor kwam er ruimte voor meer diversiteit. Het is nu een mooie gemixte wijk geworden met koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen.”


Vertrouwde woonomgeving
Ons Huis hecht veel waarde aan die diversiteit. Een betaalbaar en comfortabel huis is belangrijk, maar je woont pas echt prettig als je je veilig en vertrouwd voelt in je buurt. Jongstra: “Daarom bouwen we eigenlijk niet alleen huizen, maar ook buurten waarin we onze huurders een fijne, vertrouwde woonomgeving bieden. Waar bewoners elkaar kennen en een praatje maken met elkaar. Dat doen we door te zorgen voor diversiteit. Maar ook door te organiseren dat de nieuwe bewoners en hun buren elkaar leren kennen. Even een moment tussen het verhuizen en klussen door, waarop buurtbewoners elkaar ontmoeten en leren kennen bij een vers gebakken stroopwafel en een warm drankje. Dat maakt het voor de bewoners een stuk gemakkelijker om elkaar te herkennen en een praatje te maken als ze elkaar weer tegenkomen. Als je elkaar kent, voel je je meer verbonden en betrokken bij elkaar. Zo bouwen we met elkaar aan een veerkrachtige buurt.”

 

De 43 eengezinswoningen ‘Parade’ werden gebouwd door Koopmans Bouw. De 42 appartementen ‘Bellevue’ door Ter Steege Bouw. Ons Huis heeft dit jaar nog meer nieuwbouwprojecten op stapel staan in Apeldoorn en Warnsveld.