Ga naar de inhoud

Een van de huurders van wie we de woning flink hebben verduurzaamd is mevrouw Schreuder. Haar woning werd al in oktober 2019 op energielabel B gebracht. “Ze hebben 14 dagen lang flink huis gehouden”, grapt mevrouw Schreuder. “Ze hebben zowel de voor- als de achtergevel eruit gehaald en nieuwe kunststof kozijnen met dubbelglas teruggeplaatst. Daarnaast hebben ze de zolder opnieuw geïsoleerd met dikke platen en de vloer van isolatie voorzien.”


Merkt u daar wat van?
“Absoluut. Hiervoor was het best een tochtig huis. Ik had altijd de kachel aan. Nu doe ik ‘m drie kwartier aan en het blijft gewoon lang warm. En in de zomer met die hitte net andersom: toen bleef het lekker koel in huis. De energierekening is bovendien met 50 euro per maand naar beneden gegaan. Da’s toch heerlijk?"


Heeft u veel overlast gehad van de verbouwing?
“Nou nee. Ik heb wel veel mensen over de vloer gehad, maar ze waren allemaal zo aardig en netjes. Ik vond dat hele proces wel leuk eigenlijk. En die bouwvakkers waren ook niet te beroerd om na een klus zelf even de stofzuiger te pakken. Vertel maar dat ik echt heel blij en dankbaar ben dat mijn huis nu zoveel aangenamer geworden is.”